x
Webaruhaz Elérhetőség Hírek Tudástár Vásárlási információk
Hálózati eszköz >> Wifi router >> Wireless AC >> Synology MR2200ac

Synology MR2200ac

Synology MR2200ac Wireless AC 2200 mesh wifi router NAS-funkciókkal (717MHz Quad Core CPU, 256 MB RAM), 1xUSB 3.0, 1xWAN, 1xLAN
Synology MR2200ac
Synology MR2200acSynology MR2200ac
Terméknév: Synology MR2200ac

Cikkszám: MR2200ac

Garancia: 2 év

37 716 + ÁFA ( 47 899 Ft )


Raktáron

Synology MR2200ac termékleírás

SynologyAz MR2200ac egy 3-sávos, max. 2,2 Gbit/s sebességre képes, 1?1 gigabites WAN és LAN porttal rendelkező (tehát beépített switch nélküli) router. Processzora egy 4-magos, 717 MHz-es Qualcomm IPQ4019 ARM Cortex-A7, ami 256 MB DDR3 RAM-ot használ. 1 darab USB3-as porttal is rendelkezik, és a Synology SRM 1.2 operációs rendszerrel érkezik. A gyártó szerint kb. 185 m? terület lefedésére képes a beépített wifi-antennával (összehasonlításképpen az RT2600ac esetében 278 m? ez a terület).

Az MR2200ac beállítása is a DS router iOS vagy Android appal a legkönnyebb, amely beépített varázslója már fel van készítve több MR2200ac illetve RT2600ac közös használatára is a mesh hálózat kialakítása érdekében.

A mesh topológiára épülő wifi-hálózat lényege, hogy egy wifi-router mellett több access point úgy működik, hogy gyakorlatilag ugyanazt a vezeték nélküli hálózatot erősítik, működtetik, az eszközeink pedig dinamikusan válthatnak, hogy éppen melyiken keresztül csatlakoznak a hálózathoz, tehát pl. a lakásban közlekedve sosem, egy pillanatra sem szakad meg a wifi-kapcsolat, illetve mindig a legideálisabb útvonalon jut el az adat a routertől a kliens eszközig és vissza. Ha egy ilyen hálózatot szeretnénk az MR2200ac használatával létrehozni, akkor egy darab routerként, a többi pedig access point módban fog működni. Ha RT2600ac routerünk van, akkor access pointként illeszthető hozzá tetszőleges számú MR2200ac (SRM 1.2 vagy újabb firmware kell ehhez). Az access pointként működő MR2200ac-k ethernettel is csatlakozhatnak a hálózatunkhoz, ekkor nem probléma, ha pl. a működési helyükön már alig lehetne elérni a központi router wifi hálózatát.

További jelentős előny egy mesh hálózatnál, hogy a routerként működő központi egység gyakorlatilag közvetlenül hozzá csatlakozónak érzékeli a kliens eszközöket, ellentétben a repeatereken keresztüli csatlakozásnál. Úgy tehát számos extra funkció (pl. MAC address szűrés) használható, amely más topológiánál nem működhetne. Míg a wifi-hálózatot tovább erősítő repeater eszköz közvetlenül a routerhez tud csak csatlakozni, limitált a létrehozható hálózat mérete. A mesh hálózatban az access pointként működő eszközök (pl. az MR2200ac) egymáshoz is csatlakozhatnak, ahogy az elhelyezkedésük alapján a legjobbnak ?látják?, automatikusan, akár dinamikusan is változhatnak a kapcsolatok.

A hálózat sebessége nem lassul le úgy, mint egy router + több repeater esetén (kb. felére), az MR2200ac 3-sávos működési módjának köszönhetően egy dedikált 5 GHz-es ?csatorna? garantálja, hogy az access pointként működő egységek között egy zárt kapcsolat legyen. További részletek a mesh hálózatról pl. EBBEN a cikkben olvashatóak.

Az MR2200ac már támogatja a wifi-hálózatok biztonsága terén az elmúlt 14 év legnagyobb előrelépésének számító WPA3 titkosítást is. Hasonlóan, az általános biztonság és a szülői felügyelet terén ? amely eddig is a Synology routerek egyik erőssége volt ? a kategória legjobbját nyújtja az MR2200ac. Időzíthetjük az internet elérhetőségét személyre szabottan gyermekeink számára, megadhatjuk a napi maximális nethasználati időt, letilthatunk weboldalakat, kihagyhatjuk a Google, YouTue, Bing keresési találatokból a nemkívánatosakat, stb. ? mindezt akár a hét különöző napjain különböző beállításokat használva.

Ha vendégeknek is elérhető wifi-hálózatot szeretnénk létrehozni, az MR2200ac minden eddiginél több lehetőséget kínál. A csatlakozáskor egy egyedi weboldalra irányíthatjuk őket, a jelszót (ha van) automatikusan cserélgethetjük, időzíthetjük a hálózat működését, stb. iOS rendszereken a Siri hangasszisztens is használható, hogy a routerünk működéséről adatokat kérjünk szóban, megtudva pl. mely személyek használták legtöbbet az internetkapcsolatot.

 

A termék weboldala: link...
Adatlap magyarul: link...
Magyar nyelvű használati utasítás: link...
Legutóbbi firmware, egyéb letöltések: link...

Kosár
Kosarában 0 tétel van,
0 Ft nettó értékben.
Kosár tartalmaHálózati eszköz >> Wifi router >> Wireless AC >> Synology MR2200ac
x