x
Webaruhaz Elérhetőség Hírek Tudástár Vásárlási információk
NAS (Hálózati adattároló) >> 2 lemezes >> Synology DS218+ 6GB

Synology DS218+ 6GB

Synology DS218+ 6GB NAS, max. 20TB kapacitás, merevlemez nélkül, 2,0-2,5GHz Dual Core CPU, 2GB RAM
Synology DS218+ 6GB
Synology DS218+ 6GBSynology DS218+ 6GBSynology DS218+ 6GBSynology DS218+ 6GBSynology DS218+ 6GBSynology DS218+ 6GBSynology DS218+ 6GB
Terméknév: Synology DS218+ 6GB

Cikkszám: DS218+ 6GB

Garancia: 2 év

105 511 + ÁFA ( 133 999 Ft )


Rendelésre 1-3 nap


Ingyenes házhozszállítás Ingyenes országos házhozszállítás!

Synology DS218+ 6GB termékleírás

Synology

Az Intel Celeron N3060 processzort leváltó J3355-as sorozat kb. fél évvel újabb elődjénél, és magasabb órajelen működik. A gyorsabb sebesség egyik kézzelfogható bizonyítéka, hogy a DS218+ egyszerre már akár két darab H.264 vagy H.265 kódolású 4K felbontású videót is képes valós időben transzkódolni (pl. kisebb felbontásúra átszámolni az internetes vagy wifis streamelés érdekében) max. 30 képkocka/másodperc képsebességig (HDR10 esetén nem garantált a 2 stream, kisebb bitsebességű filmeknél azonban nálunk még 3 darab 4K-s transzkódolás is működött egyszerre).


A gyorsabb processzor mellé több memória is jár, a DS216+II 1 GB-os RAM-ja helyett itt már 2 GB-ot találuk az alaplapon, és egy 4GB-os modult a SO-DIMM memóriafoglalatban, így érhető el a max. 6 GB-os konfiguráció. A korábbi 1600 MHz-es sebesség helyett itt már 1866 MHz-es a továbbra is DDR3-as memória elérése.


 A DS218+ előlapján egy, hátlapján 2 USB3.0-port támogatja a bővíthetőséget (háttértár, Bluetooth-adapter, WiFi-adapter, USB-s DAC, stb.), illetve egy eSATA-aljzat is rendelkezésünkre áll külső háttértár maximális sebességgel való kezeléséhez.


Akár 80 letöltési (pl. torrent) feladatot is képes futtatni ez a DiskStation is. A hálózati adatsebesség eddig is gyakorlatilag teljesen kihasználta a gigabit lehetőségeit, így itt nincs érdemi változás, és továbbra is max. 25 IP-kamera csatlakoztatható. A 64-bites Intel processzor lehetővé teszi, hogy Btrfs fájlrendszert is használjunk.


A gigabites LAN-csatlakozó, a gyors (gyakorlatilag lassulás nélküli) adatátvitel EAS 256-bites titkosítás mellett és a komoly teljesítmény miatt a DS218+ is ? elődjéhez hasonlóan ? inkább kisebb cégeknek lehet jó választás, otthoni környezetben nehéz maximálisan kihasználnunk képességeit, bár a transzkódolási képesség otthonra is ideálissá teszi.


Sebességadatok a gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (3 GB-os fájl másolása közben, RAID1 mellett), gigabites hálózaton: • írás: 111,55 MB/másodperc (titkosított megosztásra 110,94 MB/s),

 • olvasás: 112,77 MB/másodperc (titkosított megosztásról 112,63 MB/s).


A DS218+ egyéb fontos paraméterei, funkciói: • Áramfogyasztás (működés max. / hibernált HDD): 17,23 / 5,4 watt

 • IP-kamerák max. száma: 25 (max. 750 fps 720p, 300 fps 1080p, 160 fps 3 MP és 100 fps 5 MP felbontás mellett H.264 stream esetén)

 • Videóátkódolás: 4K 1. csoport

 • Kötet maximális mérete: 108 TB

 • Egyidejű kapcsolatok max. száma: 256

 • Egyidejű letöltések (pl. torrentek) max. száma: 80

 • Méretek: 108×165×233,2 mm

 • Ventillátor zajszintje: 19,3 dB(A)


Minden alap Synology-tulajdonsággal gyárilag felvértezve, érkezik ez a NAS is (részletes ismertető a Synology.hu odalon): • Magyar nyelvű multitasking operációs rendszer és beépített help.

 • SMB (Windows), AFP (Mac OS), NFS (Linux), FTP (SSL/TLS is) hálózati protokollok

 • iTunes szerver (MP3, M4A, M4P, M3U, WPL). Dinamikus (smart) lejátszási listákat is készíthetünk, így könnyedén rendezhetjük látszólag egy listába pl. a 2007-es dátumú, és „Rock” műfajú zenéket, vagy éppen az adott előadótól meglévő zenéinket.

 • Audio Station (AAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, M3U, WPL, SHOUTcast, Radioio) ? a külön kapható távvezérlő és USB-s hangszórók segítségével ezen formátumok, és az ezekben sugárzó webrádiók lejátszhatóak a NAS-sal, mint egy egyszerűbb zenelejátszóval. Webböngészőn kereszül érhető el az Audio Station felülete, ahol meghallgathatjuk a zenéket, lejátszási listákat készíthetünk, webrádiókat vehetünk fel a listába. Ha van távvezérlőnk is, akkor a webböngésző nélkül is elérhetjük a playlist-eket. Ha iPod-ot csatlakoztatunk a NAS USB-bemenetére, közvetlenül arról is elérhetőek a zenéink. DLNA Media Renderer és AirPlay lejátszókra is streamelhető ? akár szinkronban is ? a zene a NAS-ról akár a DS Audio mobil alkalmazással, mint távvezérlővel.

 • Video Station ? filmjeink metaadatainak (borítógrafika, történet, szereplők, stb.) automatikus letöltése, USB-s DVB-T tunerek támogatása, felvételkészítés és tévénézés webböngészőben, adás streamelése.

 • Photo Station (ASF, AVI, MPEG1/2/4, WMV, DivX/XviD, DAT, MP4, RM, RMVB, VOB, BMP, GIF, JPG) ? webböngészőn keresztül megnézhetőek/letölthetőek a NAS-on tárolt különböző videók és képek, ezek interneten keresztüli eléréséhez ismerőseinknek jogosultságokat adhatunk. Nem szükséges ezentúl webes képadatbázisokat (pl. Picasa, FlickR) használnunk képeink megosztásához, hiszen a NAS-on sajátunk is van. Blogot is könnyedén készíthetünk ezen az alkalmazáson keresztül, e fukció külön menüpont alatt érhető el. Nem kell tárhelyet vásárolni egy távoli szerveren, arra telepíteni valamilyen blog-programot, mindez saját lakásunkban, saját szerverünkön elérhető.

 • DLNA-kompatibilis médiaszerver ? minden elterjedtebb fájlformátumot (sőt már DSD zenéket is ? kivéve a legkisebb modelleket) képes a lejátszók (pl. okostévék, hálózati zenelejátszók) felé http-n streamelni, több formátumot akár transzkódolva is.

 • Web Station, MySQL, PHP ? akár saját webshopunkat is futtathatjuk odahaza Synology NAS-unkon. Saját weboldalunk saját szerverünkön működhet, még akkor is, ha dinamikus IP címet kapunk az internet-szolgáltatótól, mivel dyndns-t is támogat a NAS. A Synology.hu oldal is egy Synology RackStationön fut...

 • Windows ADS támogatás ? egyszerű integráció a többfelhasználós irodai környezetbe.

 • Titkosított hálózati backup ? akár az interneten keresztül is készíthetünk biztonsági másolatot egy távoli gépre, másik NAS-ra, ráadásul az átvitel titkosított is lehet eközben.

 • Local Backup ? A NAS a hozzá kapcsolt USB-s lemezekre készíthetünk akár rendszeres időközönként is másolatot, így az egylemezes NAS-unk adatai is biztonságban lehetnek.

 • Hálózati backup ? két Synology NAS között, vagy egy rSync kompatibilis szerver és a NAS között helyi hálózaton keresztül is készíthetünk rendszeres vagy egyszeri másolatot.

 • Apple Time Machine tárhely ? A Mac OS X operációs rendszer beépített backup-alkalmazása számára kijelölhető tárhely a DiskStation is lehet.

 • Synology Time Backup ? A Time Machine megoldásán alapuló alkalmazás a NAS-ról törölt régebbi fájlok. visszahozatalára.

 • USB copy ? mára már szinte kötelező szolgáltatás a NAS-oknál: a rádugott USB-s egység (pendrive, fényképezőgép, HDD) tartalmát gombnyomásra bemásolja saját lemezére (az usbcopy nevű megosztásba).

 • File Station ? segítségével a NAS tartalmát adminisztrálhatjuk, másolhatunk a share-ek között, törölhetünk, átnevezhetünk, fel- és letölthetünk fájlokat, akár az interneten keresztül, távolról is. UnZIP és UnRAR funkciók, a NAS csomagolja ki a letöltött tömörített állományokat!

 • Download Station ? Bittorrent, eMule, FTP vagy HTTP letöltéseket végeztethetünk a NAS-sal, akár napi 24 órán keresztül is. Webböngészőn keresztül, vagy a mellékelt Windows-os és Mac-es, iOS, Androidos segédprogrammal menedzselhetjük a folyamatot, akár távolról, az interneten keresztül is. A gyári torrent-kliens nagyon profi már, arra is képes, hogy egy torrenten belül csak bizonyos fájlokat töltsön le. Egyidőben ? modelltől függően ? akár 80 letöltés is lehet aktív. Beállítható a letöltések utáni automatikus kicsomagolás, akár jelszóval védett ZIP és RAR fájlok esetében is.

 • Cloud Station ? Szinkronizálja a különböző számítógépeink, okostelefonjaink számára fontosabb dokumentumainkat, fájljainkat, operációs rendszertől függetlenül. Mindez teljesen észrevehetelne módon történik, mintha minden fájl mindig az adott gépen lenne tárolva.

 • Nyomtatószerver ? USB-s nyomtatónk a NAS segítségével hálózati printerként lesz használható, bármely gépünkről. nyomtathatunk rá. LPR, CIFS és AppleTalk protokolon keresztül kommunikáló nyomtatók támogatottak, egyidőben kettőt csatlakoztathatunk.

 • Megfigyelő-állomás ? nem mindennapi képesség egy NAS-tól, hogy képes rögzíteni az elérhető IP-kamerák képét (a legnagyobb típusokon akár 80 darabot, de csak 2 kamera kezelése ingyenes, a többihez licenszt kell külön vennünk). Természetesen mozgóképet vesz fel a rendszer, és mozgásérzékeléssel is ellátták: beállítható, hogy csak akkor induljon a felvétel, ha mozgást érzékel a képen, így tényleg csak a fontos pillanatok lesznek felvéve. A kamera által látott képen ráadásul további területek is definiálhatóak, így csak az azokon belüli mozgás vezérli majd a felvételt. Hangrögzítés is támogatott MPEG4, H.264, akár megapixeles kamerák esetében.

 • Egy kattintással telepíthető saját levelezőszerver, Outlook-szerű web mail, SMTP, POP3, IMAP.

 • Szünetmentes tápegységek (UPS) kezelése USB- és ethernet kapcsolaton keresztül is, ha több NAS-t egyazon szünetmentes tápra csatlakoztatunk (hálózati UPS).

 • RAID a többlemezes modelleknél: RAID 0, 1, 5, 5+spare, 6 módok. Online RAID-kapacitásnövelés és RAID-szint váltás, szabadalmaztatott Synology Hibrid RAID módszerrel.

 • Programozható ki- és bekapcsolás valamennyi modell esetében, wake-on-lan funkció a legtöbb típusnál.


A Photo Station, az Audio Station, a Surveillance Station, a Cloud Station, a Video Station és a File Station mobil készülékekről is elérhető. Támogatott operációs rendszerek: • iOS

 • Android

 • Windows Mobile Phone


Mivel a Synology NAS-okra létezik a legtöbb hivatalos és házilagos szoftver, számos egyéb programot telepíthetünk még mi magunk is (pl. SqueezeCenter, mldonkey). Minél több RAM van a NAS-unkban, annál könnyebben fut több program egyidőben.


Ha megfelelően beállítjuk az internet-szolgáltatónknál használt postafiókunk elérhetőségét, akkor két emailcímet is megadhatunk, ahová írásos üzeneteket küld a NAS minden említésre méltó eseményről. Az alapvető információk az előlapi LED-ekről olvasható le, illetve hangjelzések is segítenek megállapítani, ha éppen bootol a NAS. Emailben viszont részletes LOG-ot is kaphatunk.Az USB- vagy (ha van az adott modellen ilyen) eSATA-portra kötött meghajtókat megosztja a hálózaton is, így bővíthető a kapacitás, ha belső lemezeké már nem elég. USB-n keresztül képes kommunikálni szünetmentes tápegységekkel is, ezek hivatalos listáját lásd ITT, illetve a felhasználók által kipróbált egyéb típusokat ITT. Ha szünetmentes tápot használunk, akkor annak kimerülése előtt még időben lekapcsolja magát a rákötött NAS, így nem történhet sérülés ha éppen írás közben megy el az áram.


A termék magyar weboldala: link...

Adatlap magyarul: link...

Magyar nyelvű Disk Station Manager használati utasítás: link...

Kompatibilis eszközök listája: link...

Legutóbbi firmware, egyéb letöltések: link...

2-lemezes Synology modellek sebességadatai: link...

Kosár
Kosarában 0 tétel van,
0 Ft nettó értékben.
Kosár tartalmaNAS (Hálózati adattároló) >> 2 lemezes >> Synology DS218+ 6GB
x