x
Webaruhaz Elérhetség Hrek Tudstr Vásárlási információk
NAS (Hlzati adattrol) >> 2 lemezes >> Synology DS214se

Synology DS214se

Synology DS214se NAS, max. 8TB kapacits, merevlemez nlkl, 800MHz CPU, 256MB RAM
Synology DS214se
Synology DS214seSynology DS214seSynology DS214seSynology DS214se
Termknv: Synology DS214se

Cikkszm: DS214se

Garancia: 2 v

37 007 + FA ( 46 998 .89 Ft )


Nem rendelhet

Synology DS214se termklers

Synology

A DS214se 800 MHz-es, lebegpontos számításokra is képes processzora 2009-ben még a legersebb Synology DiskStation-ökbe (pl. a DS209+-ba) került beépítésre. Bár azóta eltelt több, mint 3 év, ez a Freescale PowerPC CPU és 256 MB (immár DDR3-as) RAM még mindig kiválóan képes futtatni a legújabb Disk Station Manager rendszert is. A hátlapon a gigabites ethernet csatlakozó mellett még két darab USB2.0 portot találunk. A wake-on-lan funkció nem mködik még ezen a modellen, csak a processzor és RAM terén is ersebb – eggyel magasabb kategóriájú – DS213j-n.


2,5"-es merevlemez/SSD használatához itt is szükség van a C-típusú lemezadapter megvásárlására. 3,5"-es HDD-bl akár 4 TB-osat is használhatunk (ha lesz nagyobb kapacitású lemez a boltokban, elméletileg azoknak is mködniük kell majd) – a két lemezfióknak köszönheten akár RAID1 és RAID0 módokban is.


Sebességadatok a gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (2 GB-os fájl másolása közben): • írás: 57,87 MB/másodperc,

 • olvasás: 101,79 MB/másodperc.


A DS214se egyéb fontos paraméterei, funkciói: • Áramfogyasztás: mködés/készenlét: 19,14/3,59 watt

 • IP-kamerák max. száma: 5 (max. 50 fps 720p és 20 fps 1080p felbontású H.264 stream esetén)

 • Felhasználók max. száma: 512

 • Egyidej kapcsolatok max. száma: 64

 • VPN-szerver egyidej kapcsolatainak max. száma: 5

 • Download Station egyidej letöltések száma: 20

 • Videótranszkódolás: 2-es típusú

 • Méretek: 100×165×225,5mm

 • Ventilátor zajszintje: 18,4 dB(A)


Minden alap Synology-tulajdonsággal gyárilag felvértezve, érkezik ez a NAS is (részletes ismertet a Synology.hu odalon): • Magyar nyelv multitasking operációs rendszer és beépített help.

 • SMB (Windows), AFP (Mac OS), NFS (Linux), FTP (SSL/TLS is) hálózati protokollok

 • iTunes szerver (MP3, M4A, M4P, M3U, WPL). Dinamikus (smart) lejátszási listákat is készíthetünk, így könnyedén rendezhetjük látszólag egy listába pl. a 2007-es dátumú, és „Rock” mfajú zenéket, vagy éppen az adott eladótól meglév zenéinket.

 • Audio Station (AAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, M3U, WPL, SHOUTcast, Radioio) – a külön kapható távvezérl és USB-s hangszórók segítségével ezen formátumok, és az ezekben sugárzó webrádiók lejátszhatóak a NAS-sal, mint egy egyszerbb zenelejátszóval. Webböngészn kereszül érhet el az Audio Station felülete, ahol meghallgathatjuk a zenéket, lejátszási listákat készíthetünk, webrádiókat vehetünk fel a listába. Ha van távvezérlnk is, akkor a webböngész nélkül is elérhetjük a playlist-eket. Ha iPod-ot csatlakoztatunk a NAS USB-bemenetére, közvetlenül arról is elérhetek a zenéink. DLNA Media Renderer és AirPlay lejátszókra is streamelhet – akár szinkronban is – a zene a NAS-ról akár a DS Audio mobil alkalmazással, mint távvezérlvel.

 • Video Station – filmjeink metaadatainak (borítógrafika, történet, szereplk, stb.) automatikus letöltése, USB-s DVB-T tunerek támogatása, felvételkészítés és tévénézés webböngészben, adás streamelése.

 • Photo Station (ASF, AVI, MPEG1/2/4, WMV, DivX/XviD, DAT, MP4, RM, RMVB, VOB, BMP, GIF, JPG) – webböngészn keresztül megnézhetek/letölthetek a NAS-on tárolt különböz videók és képek, ezek interneten keresztüli eléréséhez ismerseinknek jogosultságokat adhatunk. Nem szükséges ezentúl webes képadatbázisokat (pl. Picasa, FlickR) használnunk képeink megosztásához, hiszen a NAS-on sajátunk is van. Blogot is könnyedén készíthetünk ezen az alkalmazáson keresztül, e fukció külön menüpont alatt érhet el. Nem kell tárhelyet vásárolni egy távoli szerveren, arra telepíteni valamilyen blog-programot, mindez saját lakásunkban, saját szerverünkön elérhet.

 • DLNA-kompatibilis médiaszerver – minden elterjedtebb fájlformátumot képes a lejátszók (pl. okostévék, hálózati zenelejátszók) felé http-n streamelni (mkv-t is).

 • Web Station, MySQL, PHP – akár saját webshopunkat is futtathatjuk odahaza Synology NAS-unkon. Saját weboldalunk saját szerverünkön mködhet, még akkor is, ha dinamikus IP címet kapunk az internet-szolgáltatótól, mivel dyndns-t is támogat a NAS. A Synology.com oldal is egy Synology RackStationön fut...

 • Windows ADS támogatás – egyszer integráció a többfelhasználós irodai környezetbe.

 • Titkosított hálózati backup – akár az interneten keresztül is készíthetünk biztonsági másolatot egy távoli gépre, másik NAS-ra, ráadásul az átvitel titkosított is lehet eközben.

 • Local Backup – A NAS a hozzá kapcsolt USB-s lemezekre készíthetünk akár rendszeres idközönként is másolatot, így az egylemezes NAS-unk adatai is biztonságban lehetnek.

 • Hálózati backup – két Synology NAS között, vagy egy rSync kompatibilis szerver és a NAS között helyi hálózaton keresztül is készíthetünk rendszeres vagy egyszeri másolatot.

 • Apple Time Machine tárhely – A Mac OS X operációs rendszer beépített backup-alkalmazása számára kijelölhet tárhely a DiskStation is lehet.

 • Synology Time Backup – A Time Machine megoldásán alapuló alkalmazás a NAS-ról törölt régebbi fájlok. visszahozatalára.

 • USB copy – mára már szinte kötelez szolgáltatás a NAS-oknál: a rádugott USB-s egység (pendrive, fényképezgép, HDD) tartalmát gombnyomásra bemásolja saját lemezére (az usbcopy nev megosztásba).

 • File Station – segítségével a NAS tartalmát adminisztrálhatjuk, másolhatunk a share-ek között, törölhetünk, átnevezhetünk, fel- és letölthetünk fájlokat, akár az interneten keresztül, távolról is. UnZIP és UnRAR funkciók, a NAS csomagolja ki a letöltött tömörített állományokat!

 • Download Station – Bittorrent, eMule, FTP vagy HTTP letöltéseket végeztethetünk a NAS-sal, akár napi 24 órán keresztül is. Webböngészn keresztül, vagy a mellékelt Windows-os és Mac-es, iOS, Androidos segédprogrammal menedzselhetjük a folyamatot, akár távolról, az interneten keresztül is. A gyári torrent-kliens nagyon profi már, arra is képes, hogy egy torrenten belül csak bizonyos fájlokat töltsön le. Egyidben – modelltl függen – akár 80 letöltés is lehet aktív. Beállítható a letöltések utáni automatikus kicsomagolás, akár jelszóval védett ZIP és RAR fájlok esetében is.

 • Cloud Station – Szinkronizálja a különböz számítógépeink, okostelefonjaink számára fontosabb dokumentumainkat, fájljainkat, operációs rendszertl függetlenül. Mindez teljesen észrevehetelne módon történik, mintha minden fájl mindig az adott gépen lenne tárolva.

 • Nyomtatószerver – USB-s nyomtatónk a NAS segítségével hálózati printerként lesz használható, bármely gépünkrl. nyomtathatunk rá. LPR, CIFS és AppleTalk protokolon keresztül kommunikáló nyomtatók támogatottak, egyidben kettt csatlakoztathatunk.

 • Megfigyel-állomás – nem mindennapi képesség egy NAS-tól, hogy képes rögzíteni az elérhet IP-kamerák képét (a nagyobb típusokon max. 50 darabot, de csak 1 kamera kezelése ingyenes, a többihez licenszt kell külön vennünk). Természetesen mozgóképet vesz fel a rendszer, és mozgásérzékeléssel is ellátták: beállítható, hogy csak akkor induljon a felvétel, ha mozgást érzékel a képen, így tényleg csak a fontos pillanatok lesznek felvéve. A kamera által látott képen ráadásul további területek is definiálhatóak, így csak az azokon belüli mozgás vezérli majd a felvételt. Hangrögzítés is támogatott MPEG4, H.264, akár megapixeles kamerák esetében.

 • Egy kattintással telepíthet saját levelezszerver, Outlook-szer web mail, SMTP, POP3, IMAP.

 • Szünetmentes tápegységek (UPS) kezelése USB- és ethernet kapcsolaton keresztül is, ha több NAS-t egyazon szünetmentes tápra csatlakoztatunk (hálózati UPS).

 • RAID a többlemezes modelleknél: RAID 0, 1, 5, 5+spare, 6 módok. Online RAID-kapacitásnövelés és RAID-szint váltás, szabadalmaztatott Synology Hibrid RAID módszerrel.

 • Programozható ki- és bekapcsolás valamennyi modell esetében, wake-on-lan funkció a legtöbb típusnál.


A Photo Station, az Audio Station, a Surveillance Station, a Cloud Station, a Video Station és a File Station mobil készülékekrl is elérhet. Támogatott operációs rendszerek: • iOS

 • Android

 • Windows Mobile Phone


Mivel a Synology NAS-okra létezik a legtöbb hivatalos és házilagos szoftver, számos egyéb programot telepíthetünk még mi magunk is (pl. SqueezeCenter, mldonkey). Minél több RAM van a NAS-unkban, annál könnyebben fut több program egyidben.


Ha megfelelen beállítjuk az internet-szolgáltatónknál használt postafiókunk elérhetségét, akkor két emailcímet is megadhatunk, ahová írásos üzeneteket küld a NAS minden említésre méltó eseményrl. Az alapvet információk az ellapi LED-ekrl olvasható le, illetve hangjelzések is segítenek megállapítani, ha éppen bootol a NAS. Emailben viszont részletes LOG-ot is kaphatunk.Az USB- vagy (ha van az adott modellen ilyen) eSATA-portra kötött meghajtókat megosztja a hálózaton is, így bvíthet a kapacitás, ha bels lemezeké már nem elég. USB-n keresztül képes kommunikálni APC márkájú szünetmentes tápegységekkel is, ezek hivatalos listáját lásd itt, illetve a felhasználók által kipróbált egyéb típusokat itt. Ha szünetmentes tápot használunk, akkor annak kimerülése eltt még idben lekapcsolja magát a rákötött NAS, így nem történhet sérülés ha éppen írás közben megy el az áram.Ha szeretnéd kipróbálni a Synology felhasználóbarát operációs rendszerét, itt bármikor élben megteheted: link...
A termék magyar weboldala: link...

Adatlap magyarul: link...

Magyar nyelv Disk Station Manager használati utasítás: link...

Kompatibilis eszközök listája: link...

Legutóbbi firmware, egyéb letöltések: link...

A különböz modellek sebességét összehasonlító táblázatok: link...

Kosr
Kosarban 0 ttel van,
0 Ft nett rtkben.
Kosr tartalmaNAS (Hlzati adattrol) >> 2 lemezes >> Synology DS214se
x