x
Webaruhaz Elérhetőség Hírek Tudástár Vásárlási információk
Médialejátszó >> HD médialejátszó >> Popcorn Hour VTEN

Popcorn Hour VTEN

Popcorn Hour VTEN médialejátszó, VXP képjavító áramkör, 4K, 3D, H.265
Popcorn Hour VTEN
Popcorn Hour VTENPopcorn Hour VTENPopcorn Hour VTENPopcorn Hour VTENPopcorn Hour VTENPopcorn Hour VTEN
Terméknév: Popcorn Hour VTEN

Cikkszám: VTEN

Garancia: 2 év

39 291 + ÁFA ( 49 900 Ft )


Nem rendelhető

Popcorn Hour VTEN termékleírás

Popcorn

A Popcorn Hour VTEN a Sigma Designs 1,2 GHz-es SMP8757-es processzorára épül, 1 GB RAM-ot és 512 MB-os falsh ROM-ot tartalmaz. Kezelőfelülete teljesen megegyezik az A-4x0 sorozat modelljeinél megszokottal, azaz az NMJ jukeboxot és az Apps Market alkalmazást is tartalmazza. Az új processzor ARM Cortex A9 architektúrájú, és egy Mali 400-as grafikai chippel dolgozik együtt.


Ellentétben az A-410-zel, nem tartalmaz minőségi DAC-ot, így analóg hangkimenetének minősége alapján nem különleges eszköz. A képért viszont itt is a VXPŸ elektronika felelős, így a látvány terén nincs elmaradása az A-400 és A-410 elődökhöz képest, melyek pedig felveszik a versenyt az akár 3-szor drágább Blu-ray lejátszókkal is, miközben nem okoz gondot nekik a CINAVIA-védett fájlok lejátszása sem. A hangot digitálisan HDMI-n, optikai vagy koax kimenetén keresztül képes a VTEN digitális erősítőre küldeni. Analóg hangkimenettel már nem is rendelkezik (bár pl. egy TV-re HDMI-n keresztül természetesen tud dekódolt hangot analóg sztereó formában is kiküldeni).


A lejátszható fájlformátumok terén alapvetően nincs változás a korábbi Sigma Designs processzoros Popcorn Hour modellekhez képest, de a VTEN új processzoránál a Sigma már nem támogatja a DVD lemezek lejátszását, a szükséges rutinokat ehhez nem biztosítja a lejátszók gyártóinak. Ennek ellenére a Popcorn saját megoldásával már működik a DVD ISO, mappa és USB-s optikai meghajtóban lévő gyári vagy írott lemezek lejátszása, de a menü nem elérhető, az egyes címek között nem tudunk választani, így alapvetően csak olyan lemezekkel használható rendesen, amelyekből a menü el lett távolítva vagy semmilyen más extra nincs a lemezen, mint a film (illetve a film maga az első TITLE). Természetesen a VTEN-en már a 4K felbontású, H.265 kódolású filmfájlok is lejátszhatóak, ezen a téren tud többet elődjeinél.


Mivel a VTEN apró mérete nem teszi lehetővé belső merevlemez használatát, ezért USB-s háttértár (kettő USB2.0 porttal rendelkezik), eSATA külső lemez, hálózaton (SMB, NFS, DLNA) elérhető tárhely és SD-kártya (olvasó a készülék jobb szélébe építve) lehet a számára elérhető médiafájlok forrása. Az opcionális WN-160P wifi-adapterrel vezeték nélküli hálózathoz is köthető, de HD-s filmlejátszásra csak a kábeles (ethernet) megoldás elég gyors, 3D-hez pedig gigabites ethernet-hálózathoz kell csatlakoznunk a VTEN-nel is.


Bár belső lemezt nem használhatunk, de a Popcorn Hour közismert NMT-programjai a VTEN-en is futnak, sőt, a firmware részét képezik. Segítségükkel megosztható a lejátszóhoz csatlakoztatott USB-s lemez vagy SD-kártya, illetve a rajtuk található médiafájlok a hálózatunkon, de persze torrentezhetünk is ezen háttértárakra.


A VTEN hátulján egy főkapcsolót találunk, amely bekapcsolt állapota esetén áramot adva a lejátszónak, az azonnal elindul. Ebből következik, hogy áramszünet után a lejátszót bekapcsolva fogjuk találni – akár csak az A-400-ast. Az A-410 már nem így működik, az ha áramot kap, kikapcsolt készenlétbe kerül, és a távirányítóra indul csak el. A VTEN-t tehát érdemes lehet a hátlapi gombbal is kikapcsolnunk, ha van rá esély, hogy megszakad, majd visszatér külső tápegységének áramellátása.


A VTEN nem a korábbi háttérvilágításos Popcorn Hour infra távirányítót kapta, hanem egy kevesebb gombot tartalmazó egyszerűbbet, de természetesen hálózaton keresztül is vezérelhető pl. az ingyenes NMJ Navigator alkalmazással tabletről, vagy a MobileRC appal telefonról. De működik a korábbi távirányítóval is, ami továbbra is kapható. Az A-410-hez készült külső infra vevő a VTEN-hez is használható, így a lejátszót akár el is rejthetjük, mégis irányítható marad infrán keresztül is.


  


A VTEN csomag tartalma:  • Popcorn Hour VTEN

  • Infra távvezérlő

  • 2 × AAA elem a távirányítóba

  • HDMI 1.4 kábel

  • eSATA kábel

  • 5 V-os tápegység

  • Gyors üzembe helyezési útmutató (a teljes kézikönyv most is a PopcornHour.hu oldalról tölthető le, megegyezik az A-4x0 leírásokkal)


 


A termék magyar weboldala: link...

Magyar nyelvű fórum: link...

A termék és az operációs rendszer angol fóruma: link...

Ingyenes NMJ Navigator alkalmazás iPad-re: link...

Ingyenes NMJ Navigatoralkalmazás Android-ra: link...

Kosár
Kosarában 0 tétel van,
0 Ft nettó értékben.
Kosár tartalmaMédialejátszó >> HD médialejátszó >> Popcorn Hour VTEN
x