x
Webaruhaz Elérhetőség Hírek Tudástár Vásárlási információk
Médialejátszó >> HD médialejátszó >> Popcorn Hour A-500

Popcorn Hour A-500

Popcorn Hour A-500 médialejátszó, VXP képjavító áramkör, 4K, 3D, H265, 24bit Sabre DAC
Popcorn Hour A-500
Terméknév: Popcorn Hour A-500

Cikkszám: A-500

Garancia: 2 év

70 787 + ÁFA ( 89 899 Ft )


Nem rendelhető


Ingyenes házhozszállítás Ingyenes országos házhozszállítás!

Popcorn Hour A-500 termékleírás

Popcorn

Az A-500 kétmagos, 1,2 GHz-es Sigma Designs SMP8758-as médiaprocesszora immár a 3. generációból származik, amely tartalmazza az itt is csodát művelő VXP® képjavító elektronikát, és a második, amely – a VTEN-ben használt egymagos SMP8757 után – már 4K-s képfeldolgozásra képes. 1 GB RAM-ot és 512 MB flash ROM-ot tartalmaz, és egy Mali-400 GPU-t, csakúgy mint a VTEN, de főbb tulajdonságaiban az A-410-zel mutat rokonságot. Teljesen megegyezik pl. a passzív hűtésű fém készülékház a kihúzható lemezfiókkal (2,5 és 3,5"-es HDD/SSD fogadására is alkalmas), és csak a hátlapi csatlakozóknál találunk némi eltérést. Az A-500-on már nincs eSATA csatlakozó, helyére a korábban a gigabites ethernet aljzat alatt lévő egyik USB2.0 port került, amelybe így már kényelmesen dughatunk bele vastagabb pendrive-ot is.


Az A-500 kezelőfelülete és menürendszere teljesen megegyezik a Popcorn Hour A-400 óta minden modellen használttal. A filmes, zenei és fotós jukeboxok is változatlanok. Az A-500-nál jelent meg azonban először a választható HOME képernyő. Ha elsősorban zenehallgatásra használjuk a készüléket, beállíthatjuk a zenei kezdőoldalt hogy az fogadjon bootolás után. Ehhez a kezelőfelülethez igazodik a Cloud Media új ingyenes mobilalkalmazása, a Mobile NMJ is, amely a TV nélküli zenelejátszást teszi az eddigieknél (NMJ Navigator) is kényelmesebbé.


Ha minőségi sztereó zenehallgatásról van szó, az A-500 szintén az A-410-zel egyenértékű. A Cloud Media itt is amerikai ESS Technology – a világ egyik vezető DAC-gyártójának – Sabre ES9023-as jelzésű chipjére bízta a kétcsatornás digitális hangok analóggá való alakítását. Ez az áramkör 112 dB-es, high-end kategóriához illő jel-zaj viszonyt produkál, 24-bites, és akár 192 kHz-es mintavételezési frekvenciára is képes. A minőségi belső DAC-ért azon felhasználók lesznek hálásak, akik sztereó zenehallgatásnál jól bevált analóg rendszerükre (pl. tranzisztoros vagy csöves erősítő) esküsznek. Számokra – kivéve ha rendelkeznek már külső DAC-kal – kulcskérdés, hogy a zenei forrás analóg kimenete milyen minőségű hangot ad ki. Most, hogy az A-500 az SACD-k DSD zenéit akár DSD512-ig is támogatja (2.0 hangsávok esetén), maximálisan kihasználható a audiophile minőségű hangkimenet.


Mivel az A-500 HDMI-csatlakozója 1.4-es szabványú, így 4K-s tartalmak esetén max. 30 fps képsebességig garantált a lejátszás (bár számos 60 fps sebességű filmfájllal sem volt gondunk a tesztek során, de 7.1-es HD-s hanggal már vélhetően lenne). Mivel a 4K (UHD) Blu-ray szabvány H.265-ben tömörített filmek max. 128 MBites adatsebességgel való lejátszását kívánja meg, és várhatóan 23,976 fps sebességű lesz szinte minden film, az A-500 kiváló 4K Blu-ray rippek lite módban való lejátszására, hiszen kb. 150 MBit-ig zökkenőmentes a H.265 dekódolás és akár 7.1-es Dolby Atmos hangsáv mellett is.


2 darab USB2.0 port használható külső háttértárak vagy wifi-adapter (lásd lentebb) csatlakoztatására, de normál méretűSD-kártyaolvasóval is rendelkezik az A-500 is. Belső SATA lemezt használva külső háttértárként csatlakoztatható számítógépünkhöz USB3.0 slave portján keresztül (kábel tartozék). Komponens, kompozit és, HDMI 1.4-es kimenet áll rendelkezésünkre a kép továbbítására, illetve analóg sztereó RCA-pár, optikai (TosLink), koax (RCA) és persze a HDMI csatlakozó a hang erősítőhöz vezetésére. DSD (akár DSD512) zenefájlok .dfs, .dff és SACD iso formátumban, .ape, .wav, .flac és .mp3 zenék is szünetmentesen lejátszhatóak (gapless playback) az A-500-on. Ezen formátumok mellett M4A, MP1, MP2, MPA, AIFF, WMA, OGG, TTA, ACC, DTS és ALAC zenéket is kezel a készülék.


Ha a filmek hangsávjait kell digitálisan az erősítőre küldeni, az A-500 gyakorlatilag minden formátumot kezel 7.1 csatornáig: DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA, DTS:X, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, WMA Pro.


Videóformátumok terén sem kell kompromisszumot kötnünk egy A-500 esetében, hiszen M1V, M2V, M4V, M2P, MPG, VOB TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS, AVI, ASF, WMV, MKV, 3DMKV, MKV MVC, 3D BD ISO, DVD ISO, MOV, MP4, RMP4, AVC, és HEVC konténerek mind támogatottak.


Képformátumokból a JPEG, BMP, PNG, GIF (nem animált) és TIF jeleníthető meg. Feliratfájlok közül az SRT, MicroDVD SUB, SSA/ASS, SUB/IDX, PGS, SMI még 3D módban is támogatott, és az A-500 is képes az OpenSubtitles.org oldalon feliratokat keresni, illetve letölteni azokat onnan.


A szokásos NMT-programok (torrentkliens, FTP-szerver, DLNA/UPnP-szerver, SMB-szerver, NFS-szerver, UseNet letöltőkliens) mellett a Popcorn Hour több tucat Apps Market alkalmazása is egy kattintással telepíthető az A-500-ra.


A Popcorn Hour lejátszói már évek óta gigabites ethernettel rendelkeznek, amely a 4K-s hálózati lejátszásnál már elengedhetetlen. Ha vezeték nélkül szeretnénk saját hálózatunkhoz vagy pl. az A-500-on is elérhető Apps Market alkalmazások által kínált online tartalmak miatt az internethez csatlakozni a készülékkel, kétféle USB-s wifi-adapter közül is választhatunk. A régóta kapható 802.11n sebességű WN-160P adapter mellett az 500-as sorozattal egy időben debütált a BL-WDN600, amely már a 802.11ac szabványt is támogatja, azaz akár 4K-s filmek akadásmentes lejátszását is megoldja wifin keresztül – megfelelő térerő és ac-s router mellett.


Az A-500 fontosabb paraméterei: • Méret: 182×56×158 mm

 • Súly: 3 kg

 • Jel/zaj viszony (DAC): 112 dB

 • Tápellátás: 12 V, max. 3 A


Az A-500 csomag tartalma: • A-500 lejátszó

 • Infra távvezérlő háttérvilágítással

 • 2 × AAA elem a távirányítóba

 • HDMI 1.4 kábel

 • USB3.0 slave kábel

 • Külső 12V-os tápegység

 • 230V-os tápkábel a külső táphoz

 • Gyors üzembe helyezési útmutató (a teljes kézikönyv most is a PopcornHour.hu oldalról tölthető le)


 


A termék magyar weboldala: link...

Magyar nyelvű fórum: link...

A termék és az operációs rendszer angol fóruma: link...

Ingyenes NMJ Navigator alkalmazás iPad-re: link...

Ingyenes NMJ Navigatoralkalmazás Android-ra: link...

Ingyenes Mobile NMJ alkalmazás iOS-re: link...

Ingyenes Mobile NMJ alkalmazás Android-ra: link...

Kosár
Kosarában 0 tétel van,
0 Ft nettó értékben.
Kosár tartalmaMédialejátszó >> HD médialejátszó >> Popcorn Hour A-500
x