x
Webaruhaz Elérhetség Hrek Tudstr Vásárlási információk
Mdialejtsz >> HD mdialejtsz >> HiMedia HiMedia Q5 Pro

HiMedia HiMedia Q5 Pro

HiMedia Q5 Pro mdialejtsz
HiMedia HiMedia Q5 Pro
HiMedia HiMedia Q5 ProHiMedia HiMedia Q5 ProHiMedia HiMedia Q5 ProHiMedia HiMedia Q5 ProHiMedia HiMedia Q5 ProHiMedia HiMedia Q5 Pro
Termknv: HiMedia HiMedia Q5 Pro

Cikkszm: Q5 Pro

Garancia: 1 v

35 618 + FA ( 45 234 .86 Ft )


Raktron

HiMedia HiMedia Q5 Pro termklers

A Q5 Pro teljes Android 5.1.1-gyel érkezik jelenleg. Processzora a Huawei által gyártott HiSilicon HI3798C V200, négymagos ARM (Cortex A53), 64-bites, 2 GHz-es. A grafikai processzor egy Mali-T720 3 maggal. 2 GB DDR3 RAM és 8 GB-os bels flash memória áll a processzorok rendelkezésére. A Bluetooth (4.0+EDR) és a 802.11ac bels wifi szériatartozék! A profin megmunkált fém készülékház homokfúvott. A HDMI-kimenet 2.0a szabvány szerint készült, 3D és 4K/60 fps fájlok lejátszása sem okoz gondot, támogatja a HDCP 2.2 másolásvédelmet. A készülék bal oldalán található microSD/MMC-kártyaolvasó és 1 darab USB2.0 és 1 darab USB3.0 host port is, a jobb oldalán pedig egy újabb USB2.0 csatlakozó. A hátlapon 12V-os tápbemenet, HDMI, gigabites ethernet, kompozitvideó sztereó analóg RCA-kimenetekkel, optikai digitális hangkimenet kapott helyet (és egy rejtett RESET-gomb).


A készüléket az Imprex 2.0 PQ képjavító áramkör teszi alkalmassá minségi házimozink forrásaként történ használatra. Az Imprex elektronikát és algoritmust a Dolby Laboratories és a Huawei (pontosabban a tulajdonában lév HiSiliconközösen fejlesztette. A cél egy olyan processzor megalkotása volt, amely a 4K-s set-top-boxok ideális alapja lehet, egyrészt a kiváló képminség (HDR10 és Dolby Vision integrált támogatása), másrészt a másolásvédelmi, biztonsági megoldások (pl. hardveres vízjel) kezelése miatt, ami elengedhetetlen egy fizets online TV-szolgáltató megnyeréséhez. Mindez kimondottan az Android platformhoz készült. Az Imprex 2.0 a Darbee és a VXP eljárásokhoz hasonló alternatíva, az els felhasználói vélemények szerint ezekkel teljesen fej-fej mellett teljesít. Nagyon-nagyon sok paraméter állítható azonban benne (pl. R/G/B/C/M/Y összetevk külön-külön), így könnyen lehet kifejezetten rossz képet is elidézni, ha valaki nem tudja, mivel mit befolyásol.


A Q5 Pro jelenleg támogatja az UHD Blu-ray szabvánnyal érkez HDR10 10-bites színmélység 4K-s lejátszást (valamint a BT.2020 színteret), és bár a processzor integráltan tartalmazza, a szoftver (jelenleg?) NEM adott a Dolby Vision 12-bites színeinek menedzseléséhez. A HDR10-zel kompatibilis TV-k érkezése 2016 szére, a Dolby Vision-t is kezelké pedig 2017-ben várható – bár úgy tnik most, hogy gyártónként eltér lesz, hogy támogatják-e a Dolby-t. A HDR10-et elbb-utóbb bizonyosan mindenki fogja, hiszen már most is sok ilyen 4K-s Blu-ray lett bejelentve. Egyébként a színenként 10-bites megjelenítés lényegesen látványosabb képminség-javulást okoz, mint a fullHD-rl 4K-ra váltás, hiszen hiába vannak egészen apró képpontjaim, ha egy színátmenetben az egymás melletti pixelek egyforma színek lesznek (azaz eggyé válnak), mivel nincs lehetség több hasonló árnyalat megjelenítésére. Így a következ hónapok és évek TV-s témája bizonyosan a HDR-kompatibilitás lesz.


Természetesen nincs gond a 23,976/24/30/50/60 Hz-es lejátszásokkal sem, ezek között automatikusan vált a film indításakor a Q5 Pro minden felbontás mellett. Az elsdleges médialejátszó alkalmazás – eddigi népszersége miatt – vélheten továbbra is a KODI lesz – ha már Androidról van szó –, így lényeges, hogy ez a program megfelelen mködjön a készüléken. A KODI az adott hardvert csak akkor tudja majd teljesen kihasználni, ha a fejleszti már integrálták az ahhoz szükséges kódot. Ez gyakran hónapokat is igénybe vehet. A Q5 Pro új processzora, és fleg az Imprex 2.0 PQ engine sincs még támogatva a hivatalos KODI verzióban (2016 nyarán), ezeket csak a gyárilag telepített Media Center alkalmazás kezeli teljes kören. Viszont a HiMedia úgynevezett KODI wapper alkalmazását telepítve megoldható, hogy a KODI csak a front-end legyen, azaz csak a kezelfelületet biztosítsa, amikor elindul a lejátszás, már a Media Center appnak adja át a videót. Ez a párosítás tökéletesen mködik, a felhasználó látszólag a KODI-ban mozizik (vagy hallgat éppen zenét), de a filmet mégis egy másik program dolgozza már fel, amiben az Imprex képjavítás és a 3D is hibátlan.


Tekintve, hogy androidról van szó, számtalan mobilos távvezérl alkalmazás is létezik, csak a KODI-hoz több tucatot tölthetünk le. A HiMedia HiShare nev ingyenes appja a Q5 Pro teljes képernyjét képes a telefonunkra, tabletünkre tükrözni, így nem csak a telefont nyomkodva vezérelhet a lejátszó, de még az éppen futó film is látható a telefonon! De fordítva is mködik a dolog, hiszen még iPhone-ról, Mac-rl is a Q5 Pro-ra küldhet a képerny tartalma AirPlay-en keresztül. Természetesen a TV nélküli zenelejátszás is tökéletesen megoldott, és ezzel kapcsolatosan érdemes megemlíteni, hogy bár meglepen jó minség és zaj nélküli az analóg hangkimenet a Q5 Pro-n, nem csak koax és optikai kimenetére, de akár az egyik USB-portjára is köthetünk küls DAC-ot, mivel az Android rendszerszinten támogat USB-s küls hangkártyákat!


A Q5 Pro egyéb paraméterei: • Támogatott színrendszerek: RGB444 8 és 12 bit, YCbCr444 8 és 12 bit, YCbCr422 8 és 12 bit, YCbCr420 8 és 12 bit

 • Támogatott videókodek: H.256/HEVC, H.264, VC1, MPEG4, MPEG2, VP9, VP8, VP6, AVS (250 Mbps-ig), 2D/3D BD ISO, BDMV mappa – alkalmazástól függ.

 • Támogatott audiókodek: alkalmazástól függ, de valamennyi létez SD és HD hangsávformátum továbbküldése és sztereó lekeverése (PCM, Dolby Digital, DTS, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS-HD MA, DTS:X)

 • Fogyasztás: 7–10 watt között lejátszás közben

 • Fizikai méret: 170×25,4×114 mm

 • Súly: 1,1 kg


A Q5 Pro csomag tartalma: • Q5 Pro

 • HDMI-kábel

 • Infra távvezérl

 • 2 darab AAA elem

 • Küls 12V-os tápegység

 • Magyar nyelv üzembe helyezési útmutató

 • HiMedia.hu termékregisztrációs kártya


 


A termék magyar weboldala: link...

A termék gyártói weboldala: link...

Kosr
Kosarban 0 ttel van,
0 Ft nett rtkben.
Kosr tartalmaMdialejtsz >> HD mdialejtsz >> HiMedia HiMedia Q5 Pro
x