x
Webaruhaz Elérhetség Hrek Tudstr Vásárlási információk
Mdialejtsz >> HD mdialejtsz >> Dune HD Solo 4K

Dune HD Solo 4K

Dune HD Solo 4K mdialejtsz
Dune HD Solo 4K
Dune HD Solo 4KDune HD Solo 4KDune HD Solo 4KDune HD Solo 4KDune HD Solo 4K
Termknv: Dune HD Solo 4K

Cikkszm: Solo 4K

Garancia: 2 v

58 622 + FA ( 74 449 .94 Ft )


Rendelsre 1-3 nap

Dune HD Solo 4K termklers

Megjelenésekor, 2016 márciusában a Solo 4K-ban mutatkozik be a világon elsként a Sigma Designs legújabb VXP-s és 4K-s médiaprocesszora, az SMP8758 (késése miatt várhatóan csak a második lesz a Popcorn Hour A-500 Pro).  Ez a CPU az elz – pl. a Popcorn Hour VTEN-ben mköd – SMP8756/8757-es sorozatnál akár kétszer gyorsabb is lehet, mivel már két magja van, bár továbbra is 1,2 GHz-es az órajele. A lejátszó 1 GB RAM-ot és szokatlanul nagy, 4 GB flash ROM-ot használ. Utóbbi fleg az Android operációs rendszer számára fontos, mivel a Solo 4K akár teljes érték Androidos asztali számítógépként is használható: bootoláskor választható, hogy a Dune HD lejátszók megszokott – Linux alapú – kezelfelülete vagy az Android induljon el.


A képminség terén fleg a VXP technológiának köszönhet az elrelépés a korábbi Dune HD modellekhez képest, de fontos megjegyezni, hogy a Solo 4K az els lejátszója a gyártónak, amely már 4K-s képfeldolgozásra és megjelenítésre is képes. 4K-s filmek akár H.264, akár H.265 kódolás mellett is lejátszhatóak, de a HDMI 1.4b (és még nem HDMI 2.0) videókimenet miatt csak max. 30 fps képsebességig. Bár a VXP képjavítás kiválóan skáláz fel minden kisebb felbontású videós tartalmat akár 4K-ra is, a Solo 4K lehetséget biztosít arra, hogy küls felskálázó elektronikát használjunk. Beállítható, hogy HDMI-kimenetének nem csak a képfrekvenciája, de akár a felbontása is igazodjon az éppen játszott tartalmakhoz, így pl. DVD-k esetében pl. 720×576 pixeles, Blu-ray-eknél 1920×1080-as felbontású jelet küld tovább akkor is, ha egyébként 4K-s a beállított alapértelmezett videókimenet. Így a felskálázást a 4K-s TV-hez vagy vetíthöz végezhetjük a megjelenítk bels elektronikájával, vagy küls videóprocesszorokkal is – ha azok jobb eredményt hoznak, mint a VXP tenné. H.265-ös kódolás mellett akár a 10-bites színmélység tartalmak is lejátszhatóak.


A gyártó azokra is gondolt, akik még (vagy néha) nem digitális TV-re csatlakoztatnák a Solo 4K-t, így kompozit videókimenettel is felszereték azt. Egy speciális 3,5 mm-es jack-csatlakozón keresztül, a mellékelt RCA-kábellel sztereó analóg hangot és analóg kompozit videójelet is biztosít a készülék. A digitális koax hangkimenet is ezen kábel egy RCA-csatlakozóján jelenhet meg, ha a beállításoknál átváltunk analóg hang helyett a koax-ra – ahogy ez már pl. a régebbi TV-101-nél is mködött. Ezen a kimeneten akár 24-bites, 192 kHz-es hangok is továbbíthatóak. Optikai digitális kimenet nincs a Solo 4K-n, így a koax mellett csak a HDMI-n való továbbküldés lehetsége adott, ha az ersítnkre szeretnénk bízni a hangfeldolgozást. Továbbküldeni HDMI-n természetesen minden ismert SD (16-bites) és HD (24-bites) hangformátumot lehet (beleértve a Dolby Atmos-t is), lekeverni azonban (tehát pl. TV-re sztereó analóg formátumban továbbítani) HD-s formátumot nem tud (bár DTS-HD esetében a 16-bites mag természetesen feldolgozható), de a Dolby Digital és DTS hangsávokat dekódolja.


A Solo 4K talán legkülönlegesebb tulajdonsága a 2D-s és 3D-s Blu-ray fájlok (BDMV mappa vagy ISO formátum) menüvel együtt történ lejátszása, amire a Blu-ray licenszekbe 4 évvel ezeltt kötelezen bekerült CINAVIA másolásvédelem óta nem volt példa. A médialejátszókra specializálódott gyártó inkább nem kérték meg a licenszt a készülékeikre (így csak úgynevezett „lite” menüket használhattunk azokon, és nem indultak el a gyári optikai lemezek), csak hogy ne legyen gond a védett lemezekrl rippelt médiafájlok lejátszásával. Az asztali Blu-ray lejátszókra fókuszáló gyártók viszont kénytelenek voltak lemondani arról, hogy a CINAVIA vízjelet tartalmazó fájlokat élvezhessük a készülékeiken. Ha viszont nem érdekes számunkra a lemez menüje, st, a gyakran kötelez filmajánlók helyett inkább mielbb a filmet szeretnénk látni, akkor választható a Blu-ray lite menü is.


Bár még a 3D-s Blu-ray filmekhez sem szükséges a gigabites hálózat, a 4K-hoz már elengedhetetlen. Így a Solo 4K gigabites sebességre is képes ethernet-csatlakozóval rendelkezik, de emellett a beépített, két küls antennával ellátott wifi-kártyája 802.11b/g/n/ac szabványok szerinti, így egy ac-s routert (pl. Synology RT1900ac) használva 4K-s filmek akár wifi-kapcsolaton keresztül is lejátszhatóak.


Bár a Dune HD már évek óta foglalkozik a médialejátszó, mint az okos otthon vezérlközpontja kérdéssel, a Solo 4K az els modell, amelybe be van építve egy Z-Wave interfész és antenna is, így majd csak a szoftveren múlik, mit tud kezdeni a lakás Z-Wave protokollt használó kapcsolóival, konnektorjaival és egyéb távvezérelhet eszközünkkel. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!


Dune HD Solo 4K csomag tartalma:  • Solo 4K lejátszó

  • Távvezérl és elemek

  • Küls tápegység

  • Jack-RCA AV-adapterkábel

  • HDMI-kábel (150 cm)

  • Két küls wifi-antenna

  • Infra vev (pl. gépkocsiban, szekrényben történ használathoz)

  • Magyar nyelv üzembe helyezési útmutatóTermék magyar weboldala: link...

A Solo 4K angol weboldala: link...

Kosr
Kosarban 0 ttel van,
0 Ft nett rtkben.
Kosr tartalmaMdialejtsz >> HD mdialejtsz >> Dune HD Solo 4K
x