x
Webaruhaz Elérhetőség Hírek Tudástár Vásárlási információk

Dune HD Max 4K

Dune HD Max 4K médialejátszó
Dune HD Max 4K
Dune HD Max 4KDune HD Max 4KDune HD Max 4KDune HD Max 4KDune HD Max 4KDune HD Max 4K
Terméknév: Dune HD Max 4K

Cikkszám: Max 4K

Garancia: 2 év

188 889 + ÁFA ( 239 889 Ft )


Rendelésre 1-3 nap


Ingyenes házhozszállítás Ingyenes országos házhozszállítás!

Dune HD Max 4K termékleírás

A Dune HD Max 4K is mint az elsőként megjelent androidos modell, a Pro 4K a Realtek RTD1295 processzor köré épült, és ő is 2 GB RAM-ot és 16 GB flash memóriát kapott. Így tehát kezelőfelület és lejátszási, androidos program futtatási képességek terén nincs különbség a két készülék között. A Max 4K azonban a high-end kategóriát célozza meg minőségi alkatrészeinek és csatlakozóinak köszönhetően. Bár nincs benne különleges DAC és így profi minőségű analóg kimenet, de a digitális hangot még a professzionális hifi eszközöknél használt I2S-E (RJ45) csatlakozón is képes továbbküldeni, illetve a HDMI2.0 csatlakozója mellett egy második HDMI (1.3) kimenettel is rendelkezik régebbi házimozi-erősítők számára, amelyeken a 4K-s kép még nem tudna továbbítódni a tévére, vetítőre, de minden szükséges hangsávot már képesek feldolgozni, így kár lenne lecserélni őket. A valóban professzionális digitális kép- és hangkimenetek érdekében egy Nuvotem toroid mágneses tápegység, minőségi kondenzátorok és XMOS-alapú hangáramkörök dolgoznak a Max 4K-ban. A digitális hangkimenetek órajele újragenerált a Max 4K által, hogy szuper alacsony legyen a precíz jelben a jitter.

A Max 4K fejlesztésénél fontos szempont volt az otthonautomatizálási rendszerekhez, központi távvezérlő megoldásokhoz való csatlakoztathatóság, így nem csak egy RS323-es portot kapott, de 1 infra bemenet és 4 infra jeladókimenet is található a hátlapján. A Pro 4K-hoz képest újdonság még az USB Type-C csatlakozó megjelenése, így ilyen külső háttértár is egyszerűen csatlakoztatható. Belülre akár két darab 3,5"-es HDD (vagy adapterrel 2,5"-es SSD) is telepíthető. Az egyik a lehajtható előlap mögött található nyitható fiókba, a másik a Max 4K alján kicsavarozható lap mögötti fiókba illeszthető. Javasolt alacsony fordulatszámú, kevés hőt termelő lemezek vagy még inkább SSD-k használata, mivel a Max 4K hűtése teljesen passzív, nincs ventilátora.

A Pro 4K-ban bemutatkozott processzornak köszönhetően nem okoz a Max 4K számára sem gondot H.264 és H.265 kódolású filmek lejátszása egészen 4K/60 fps felbontásig. Támogatja a BT.2020 színteret, így a HDR10 színkezelést, azaz a több, mint 1 milliárd színárnyalat megjelenítését. Minden képfrekvenciát (megkülönböztetve természetesen a 23,976 és 24 Hz-et is) kezel, automatikusan váltja videókimenetét a filmhez igazítva ? ahogy ezt a Dune HD lejátszóktól a kezdetek óta megszokhattuk. Természetesen a 3D-s lejátszás (Blu-ray 3D és osztott képernyős is) is működik, ahogy az összes hangsáv (pl. Dolby Atmos, DTS:X) digitális továbbküldése is. Blu-ray lemezek teljes menüs lejátszással is élvezhetőek, a 4K-s Blu-ray-ek menüs lejátszása később érkezik egy frissítés során. Természetesen, a Dune HD kiváló filmes jukebox alkalmazása, a My Collection megtalálható a Max 4K-n is, ahogy a még komolyan fejlesztés alatt álló zenei változata, a Music is.

A Dune HD Max 4K egy teljes értékű asztali Androidos számítógép. A felhasználónak azonban ? ha nincs szüksége az Android szolgáltatásaira, a számtalan alkalmazásra a Google Play Store-ból ? ezzel sem törődnie, sem szembesülnie nem kell, mivel a szokásos Dune HD kezelőfelület jelenik meg a készülék bekapcsolása után. Ráadásul a korábbi linux-alapú modelleknél működő PHP-pluginek, API, grafikus skinek és a dune_folder.txt fájlokkal testre szabható felület itt is használhatóak. Újdonság viszont a Források menüben az NFS-böngésző. Így mostantól végre nem kell kézzel felvinnünk pl. egy NAS NFS-en elérhető megosztásait, kitallózás után elmenthetjük azokat a hálózati könyvtárak közé a Max 4K Források menüjébe.

A Max 4K is azon kevés TV-re csatlakoztatható androidos készülékek egyike, amely rendelkezik megfelelő licenccel és biztonsági szinttel (Widevine DRM L3/L1) ahhoz, hogy a YouTube és a Netflix is engedélyezze rajta a lejátszást 4K felbontással is, nem csak fullHD-ban.

A Google Play Store mellett a firmware-rel együtt települ az Aptoide alkalmazásbolt is, amely elsősorban a Max 4K-hoz hasonló, asztali androidos TV-boxokra optimalizált ingyenes alkalmazásokat gyűjti össze.

A Max 4K-n az Androiddal párhuzamosan fut a népszerű OpenWRT rendszer is. Ezt elsősorban routerek alternatív operációs rendszereként hoztál létre nyílt forráskódú alapokon, és pl. NAS-képességekkel ruházza fel a készüléket. A Pro 4K-n alaphelyzetben az alábbi szolgáltatásokat biztosító alkalmazások vannak telepítve az OpenWRT-n belül (de számtalan egyéb is telepíthető egyetlen kattintással:

DLNA-szerver
SMB-szerver
AFP-szerver (Apple gépekhez)
FTP-szerver
iTunes-szerver
TimeMachine (Apple gépekhez)
Aria2 letöltőkliens (pl. torrent)
Transmission torrentkliens
Tárhelykezelő (formázás, partícionálás)

A Max 4K hátlapján található HDMI-bemenetről a készülék képes rögzíteni a csatlakoztatott háttértárra, ehhez egy külön alkalmazást kell elindítanunk. Fontos megjegyezni, hogy csak HDCP védelem nélküli tartalom rögzíthető, tehát sem a kábeltévé-szolgáltatónk set-top-boxáról, sem mondjuk egy blu-ray lejátszó kimenetéről sem tudunk felvételt készíteni. A HDMI-bemenetre érkező jel max. 4K/30 fps lehet, de a felvétel ekkor is csak 1080p felbontású lesz, sztereó PCM hanggal. Felvehetjük tehát pl. azt, hogyan játszunk egy Playstation-ön vagy XBOX konzolon, de filmeket legfeljebb egy másik médialejátszóról, aminek meg sok értelme nincs.

A csatlakoztatott háttértárak fájlrendszere szinte bármi lehet, a Pro 4K írja/olvassa a FAT/FAT32, EXT2/EXT3/EXT4, NTFS, exFAT, és BTRFS formátumokat, és olvassa a Mac HFS/HFS+ fájlrendszert. A csatlakoztatott háttértárakat a beépített SMB-szerverén keresztül hálózaton is elérhetjük számítógépünkkel, másik lejátszónkkal.

Csatlakozók a Max 4K-m:

3 × USB2.0
1 × USB3.0
1 × USB3.1 (Type-C)
1 × HDMI2.0 kimenet
1 × HDMI1.3 (csak hang) kimenet
1 × HDMI2.0 bemenet
1 × kompozit videó (RCA)
1 × S/PDIF optikai hangkimenet
1 × koax hangkimenet (RCA), házimozihoz, 5.1
1 × koax hangkimenet (RCA), csak sztereó, XMOS
1 × I2S-E (RJ45), csak sztereó, XMOS
2 × analóg hangkimenet (RCA)
1 × RS232
1 × 10/100/1000 Mbit-es ethernet
2 × wifi-antennacsatlakozó
1 × 110?240V tápbemenet
1 × Kensington lock nyílás

A készülék mellé egy tanítható infra távvezérlőt és egy Bluetooth-os AirMouse-t is kapunk, és természetesen egy HDMI2.0-ás kábelt is találunk a csomagban a két külső wifi-antennák mellett.

A Max 4K egyéb fizikai paraméterei:

Méretek: 430×80×275 mm
Bluetooth: 4.2
Wifi: 802.11b/g/n/ac, 2,4/5 GHz, 2T2R
Kijelző: 6-karakteres VFD (óra, lejátszási idő HH:MM:SS formátumban)
Belső tápegység (110?240V)
Kosár
Kosarában 0 tétel van,
0 Ft nettó értékben.
Kosár tartalmax