x
Webaruhaz Elérhetőség Hírek Tudástár Vásárlási információk

Dune HD Duo 4K

Dune HD Duo 4K médialejátszó
Dune HD Duo 4K
Dune HD Duo 4KDune HD Duo 4KDune HD Duo 4KDune HD Duo 4K
Terméknév: Dune HD Duo 4K

Cikkszám: Duo 4K

Garancia: 2 év

198 023 + ÁFA ( 251 489 Ft )


Nem rendelhető


Ingyenes házhozszállítás Ingyenes országos házhozszállítás!

Dune HD Duo 4K termékleírás

A Duo 4K-ba is a Sigma Designs legújabb VXPŸ-s és 4K-s médiaprocesszora, az SMP8758 került. A lejátszó 1 GB RAM-ot és 8 GB flash ROM-ot (kétszer többet mint a Solo 4K) használ. Kisebb testvéréhez képest ? a két, 3,5"-es méretű HDD-fiókon kívül ? elsősorban az ESS Sabre ES9018K2M sztereó, 32-bites DAC chip jelent számottevő különbséget. Ha sztereó zenehallgatáshoz is használnánk a médialejátszónkat, annak analóg kimeneteit (RCA- vagy szimmetrikus XLR-kimenetek) érdemes az erősítőnkre kötni, kihasználva az ESS DAC által végzett digitál-analóg konverzió audiophile minőségét. Legyen szinte bármilyen erősítőnk digitális bemenetekkel, jelentősen szebb hangzást élvezhetünk rajta, ha a dekódolást a Duo 4K-ra bízzuk, analóg erősítő esetén pedig még egyértelműbb a dolog. Az akár 32-bites részletességgel, és max. 384 kHz-es mintavételezéssel rögzített zenefájlok 122 dB-es dinamikával szólalhatnak meg, XLR-kimeneten akár -114 dB-es THD+N torzítási érték mellett! Ez a DAC már natív módon dolgozza fel a DSD formátumot is, akár DSD512/24,576 MHz esetén is ? azaz a 2017-ben létező legjobb minőségű zenefájlok is megszólaltathatóak a Duo 4K-n!


Érdekesség a beépített ESS DAC kapcsán, hogy nem csak a lejátszó, de egy külső eszköz is képes használni, mivel a Duo 4K hátlapján egy coax digitális bemenet is helyet kapott, az ide csatlakoztatott külső hangforrás (ez akár egy CD-lejátszó, TV vagy set-top-box is lehet) közvetlenül a DAC-kal kerül összeköttetésbe.


A korábbi Dune HD csúcsmodelleken megismert előlapi VFD-kijelző a Duo 4K-ról sem maradt le, így segítségével akár a TV bekapcsolása nélkül is böngészhetjük médiatárunkat, és válogathatunk a zenefájlok között. Lejátszáskor a fájlnéven kívül még a lejátszási pozíció (óra:perc:másodperc) is leolvasható a kijelzőn, a menüben navigálva pedig a menüpontok nevei láthatóak.


Az azonos processzor miatt a VXP képjavítás - és így a képminőség - terén sincs különbség a Solo 4K és a Duo 4K között. 4K-s filmek akár H.264, akár H.265 kódolás mellett is lejátszhatóak, de a HDMI 1.4b (és még nem HDMI 2.0) videókimenet miatt csak max. 30 fps képsebességig. Bár a VXP kiválóan skáláz fel minden kisebb felbontású videót akár 4K-ra is, a Duo 4K is biztosít lehetőséget arra, hogy külső felskálázó elektronikát használjunk. Beállítható, hogy HDMI-kimenetének nem csak képfrekvenciája, de akár felbontása is igazodjon az éppen játszott tartalmakhoz, így pl. DVD-k esetében pl. 720×576 pixeles, Blu-ray-eknél 1920×1080-as felbontású jelet küld tovább akkor is, ha egyébként 4K-s a beállított alapértelmezett videókimenet. Így a felskálázást a 4K-s TV-hez vagy vetítőhöz végezhetjük a megjelenítők belső elektronikájával, vagy külső videóprocesszorokkal is ? ha azok jobb eredményt hoznak, mint a VXP tenné. H.265-ös kódolás mellett akár a 10-bites színmélységű tartalmak is lejátszhatóak.


A Duo 4K egy különleges tulajdonsága a 2D-s és 3D-s Blu-ray fájlok (BDMV mappa vagy ISO formátum) menüvel együtt történő lejátszása, amire a Blu-ray licencekbe 4 évvel ezelőtt kötelezően bekerült CINAVIA másolásvédelem óta nem volt példa (leszámítva a Dune HD Solo 4K és Solo Lite lejátszókat). A médialejátszókra specializálódott gyártók inkább nem kérték meg a licenct a készülékeikre (így csak úgynevezett ?lite? menüket használhattunk azokon, és nem indultak el a gyári optikai lemezek), csak hogy ne legyen gond a védett lemezekről rippelt médiafájlok lejátszásával. Az asztali Blu-ray lejátszókra fókuszáló gyártók viszont kénytelenek voltak lemondani arról, hogy a CINAVIA vízjelet tartalmazó fájlokat élvezhessük a készülékeiken. Ha viszont nem érdekes számunkra a lemez menüje, sőt, a gyakran kötelező filmajánlók helyett inkább mielőbb a filmet szeretnénk látni, akkor választható a Blu-ray lite menü is.


Bár még a 3D-s Blu-ray filmekhez sem szükséges a gigabites hálózat, a 4K-hoz már elengedhetetlen. Így a Duo 4K gigabites sebességre is képes ethernet-csatlakozóval rendelkezik, de emellett a beépített, két külső antennával ellátott wifi-kártyája 802.11b/g/n/ac szabványok szerinti, így egy ac-s routert (pl. Synology RT1900ac) használva 4K-s filmek akár wifi-kapcsolaton keresztül is lejátszhatóak.


A Solo 4K után a Duo 4K is tartalmaz egy Z-Wave modult (ZM5304) és antennát, amelyeket az online Dune Store-ból a lejátszó felületén letölthető vezérlőszoftver kezel.


A Solo 4K-hoz hasonlóan a Duo 4K is tartalmaz beépített DVB-C/DVB-T/DVB-T2 TV-tunert. Így a hazai kódolatlan digitális földfelszíni TV-csatornák (MinDigTV) és digitális kábelcsatornák (pl. DigiTV) nézhetőek és a merevlemezekre is rögzíthetőek a készülékkel. A TV-adók mellett az internetes rádiókból is készíthető felvétel.


A Dune HD Duo 4K csomag tartalma:  • Duo 4K lejátszó

  • Világító gombos infra távvezérlő és elemek

  • HDMI-kábel (150 cm)

  • Két külső wifi-antenna

  • Magyar nyelvű üzembe helyezési útmutatóTermék magyar weboldala: link...

A Duo 4K angol weboldala: link...

Magyar nyelvű használati útmutató: link...

Kosár
Kosarában 0 tétel van,
0 Ft nettó értékben.
Kosár tartalmax